Dodenherdenking met klezmerband Klets en Marga Kool en Jan Veenstra.

Klets, Kool en Veenstra met ‘Barak’ op 4 mei

Op zaterdag 4 mei a.s. om 21.00 uur spelen klezmerband Klets en de schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra hun muzikale vertelling ‘Barak’ over Kamp Linde in en vlak na de oorlog.

‘Barak’ verbindt in verhalen en muziek de levens van de joodse jongeman Samuel en de Rotterdamse volksmeid Stientje. Twee mensen die je destijds zomaar in Kamp Linde had kunnen aantreffen.

Samuel als één van de Joodse mannen die begin 1942 tewerk werden gesteld in Jodenwerkkamp Linde. En die in de nacht van 3 oktober 1942, in het kader van de ‘Endlösung’, werden afgevoerd naar Westerbork voor verder transport naar de concentratiekampen in het ‘Oosten’.

Stientje als één van de oorlog-evacués – afkomstig uit de platgebombardeerde volkswijken in Rotterdam –  die meteen na de bevrijding naar Kamp Linde werden gestuurd. Met vader, moeder, broers en zusjes. Omdat ze eigenlijk de afdankertjes waren die men in Rotterdam liever kwijt was.  

Met de voorstelling ‘Barak’ houden Klets, Kool en Veenstra de herinnering levend aan een zwarte tijd in onze geschiedenis.

‘Barak’ is opgenomen in de landelijke activiteit ‘Theater na de Dam’ waarin theatermakers ’s avonds op 4 mei extra betekenis meegeven aan de dodenherdenking.  

De voorstelling vindt plaats om 21.00 uur in de Barak, afkomstig van Kamp Linde, die is geplaats achter Museumboerderij De Wemme, Burgemeester Tonckensstraat 49, 7921 KB Zuidwolde.

Entree is gratis, maar reserveren is gewenst. Kaarten kunnen worden afgehaald bij De Wemme, dagelijks van 13.30-17.00 uur of besteld via info@baraklinde.nl.   

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *